trubaduuri juhliin

 

Koronakevät on ollut haastavaa aikaa monelle. Poikkeustila on vaikuttanut tapoihin tehdä työtä, viettää vapaa-aikaa ja pitää yhteyttä lähimmäisiin. Keikkailevan muusikon näkökulmasta on tietysti ikävää, että työtilaisuuksia on karsiutunut niin paljon. On kuitenkin myös kurjaa nähdä, kuinka ihmiset joutuvat lykkäämään jo suunniteltuja juhliaan. Itseäni pyydetään eniten esiintymään syntymäpäiväjuhlille. Ne ovat ainutlaatuisia tilaisuuksia ja peruuntuminen harmittaa varmasti. Useat keikkakalenteriini varatut pyöreiden vuosien bileet vaihtuivat kevään aikana etäjuhliksi. Toki olosuhteille emme voi mitään.

Alkava kesä tuo kuitenkin lohtua sosiaalista kanssakäymistä ajatellen. Kesän lämpö ja valoisat illat antavat hyvät puitteet ulkoilmatilaisuuksille. Juhlat omalla takapihalla tai puistossa on aivan mahdollista järjestää, poikkeusoloista huolimatta, varotoimet huomioiden. Kesä on muutenkin ihanaa aikaa juhlia erilaisia elämän suuria hetkiä tai ihan vain kokoontua muuten yhteen viettämään aikaa ystävien tai sukulaisten kesken. Minua on pyydetty jopa soittamaan parvekkeenaluskeikkaa, mikä onkin mahtava yllätys vaikkapa häiden vuosipäivänä tai muuten yllätyksenä läheiselle.

Myös ravintoloiden aukeaminen mahdollistaa pienien juhlien ja yksityistilaisuuksien järjestämisen. Rippijuhlat, ylioppilasjuhlat tai muistotilaisuus on mahdollista toteuttaa myös pienemmälle joukolle läheisiä. Tällaisiin intiimeihin tilaisuuksiin elävä musiikki tuo erityisesti juhlavuutta. Olen huomannut, että juuri musiikki tekee juhlapäivästä erityisen ikimuistoisen.  Monelle on tärkeää kuulla itselleen tärkeitä ja juhlaan sopivia kappaleita akustisesti esitettynä. Juhlatunnelma ja muistot syntyvät kaikin aistein.

Kukaan ei tiedä mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Olen silti sitä mieltä, ettei meidän kannata lakata elämästä. Keksimme kyllä keinoja toteuttaa perustarpeitamme monenlaisissa olosuhteissa. Ihminen on yllättävän luova ja sopeutuvainen. Kulttuuri ja sosiaaliset suhteet tuovat elämään sisältöä. Niistä ei siis kannata luopua vaan luoda puitteet, jossa nämä voivat toteutua, toistemme turvallisuudesta huolta pitäen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.