Trubaduuri Hyvinkää

Olen saanut taas keikkailla paikkakunnilla, joissa en ole ennen käynyt. Näin syksyaikaan matkailu vain on siitä harmillista, että pimeässä illassa auton ikkunasta ei näe paljon maisemia. Jos olisi mahdollisuus, olisi mahtavaa tutustua kaupunkeihin joissa vierailee. Olen suuri kotimaan matkailun ystävä ja pidän ylipäätään seikkailuista. On hauskaa nähdä uusia paikkoja ja ihmisiä. Niin pientä paikkakuntaa ei olekaan, ettei jotakin kiinnostavaa katsastettavaa löytyisi.

Muutama viikko sitten keikkailin Loimaan Petanqueyhdistyksen iltatilaisuudessa. Meininki oli mitä mahtavin. Pyydetty oli tanssittavaa musaa ja sitä löytyi setissä laidasta laitaan. Parketilla pyörähdeltiin niin suomi-iskelmän kuin macarenankin tahtiin. Oma suosikkini on smurffiversio Las Ketcup yhtyeen Asereje -biisistä, jossa on ihanasti huumoria lattarifiiliksellä. Parasta oli kuuleman mukaan tanssia biisejä, joihin naputtelin rytmitaustan livenä luupiksi. Looperhan toimii niin, että sen avulla pystyy nauhoittamaan äänikerroksia, esimerkiksi itse soitan sointukierron ja kitaran kopasta rytmin biisin taustalle. Heti tulee erilainen meininki kappaleisiin. Tunnetuin loopperin kanssa esiintyvä artisti on tietysti Ed Sheeran.

Hyvinkäällä sain ilon olla esiintymässä 30-vuotissynttäreillä. Meininki oli näissäkin juhlissa kohdallaan. Osa kappaleista oli toivottu etukäteen, mutta myös paikan päällä tuli genretoiveita. Yleensä on hyvä tietää etukäteen toiveartisteja tai -genrejä, mutta mahdollisuuksien mukaan pyrin myös tietysti ottamaan huomioon yleisön toiveita. Jos toivotaan rokkaavaa musaa, superballadeita, suomipoppia tai muuta toteutettavissa olevaa, niin aina vähintään pari sellaista biisiä irtoaa. Jos ei muuten niin etsitään sanat ja sitten mennään.

Muusikon ammatti on palvelutyötä ja tärkeintä on, että saadaan tilaajalle hyvät juhlat aikaiseksi. Jos vain on mahdollisuus, niin joustan mielelläni tilanteen mukaan. Aikataulut on hyvä olla etukäteen tiedossa, mutta erillisellä sopimuksella voidaan lennosta järjestää vaikka ylimääräinen setillinen. Viimeisimmällä keikalla oli niin hyvä bile-meininki, että musiikkia toivottiin vielä viimeisen setillisen jälkeen lisää. Tämä saatiin soviteltua ja ilta oli mieleinen niin yleisölle kuin esiintyjällekin.

Tämän vuoden keikat ovat osaltani lähes soiteltu. Vielä saan vierailla ristiäistilaisuudessa soittamassa vastasyntyneelle. Nopean aikataulun yllätyskeikkojakin otan vielä vastaan, jos sellaisia ilmentyy. Ihanaa joulunodotusta kaikille.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.