trubaduuri syntymäpäivät

Olenkin varmaan jo hehkuttanut, kuinka ihania tilaisuuksia syntymäpäivät ovat esiintyjän näkökulmasta. On ihanaa nähdä kuinka oman näköisiään ihmiset saavat juhlistaan. Se on ainutlaatuinen tilaisuus tuoda yhteen omia läheisiä, nauttia seurasta, ruoasta ja tunnelmasta. On etuoikeutettua olla osana tällaista hetkeä. Viimeisellä keikallani oli aasialaistyylistä koristelua ja ruokaa. Ilta oli rakennettu mukavan rennoksi syönnin ja musiikin ympärille. Pientä leikkimielisyyttäkin oli ilmassa, kun vieraat saivat vaihtaa pöytiä ruokalajien välissä, jotta ”sekoittumista” tapahtuisi. Idea oli mainio.

Syntymäpäivillä korostuu usein kappaleet, jotka ovat vuosia täyttävälle merkityksellisiä elämän varrelta. On rikastuttavaa kuulla, mitä itsellekin tärkeät kappaleet toisten elämässä merkitsevät. Tina Turnerin Simply the Best voi olla siivousmusiikkilistalla. Itselle siitä tulee mieleen musisointihetket rakkaan veljeni kanssa. Tai Tuomari Nurmion Tonnin stiflat, missä dallataan Hesarilla. Toinen nuoruuden seikkailuissa, minä lapsuuteni kotikulmilla. Voin hyvällä omallatunnolla laulaa tuon klassikon, olenhan paljasjalkainen kalliolainen. Isäni asui Nurmion naapurina Torkkelinmäellä, Kallion sydämessä. Silti ainoa perheestämme, joka puhuu enää sujuvaa stadin slangia on setäni.

Musiikissa ihanaa on se, miten se yhdistää ihmisiä. Sama kappale herättää kuulijassaan erilaisia mielikuvia. Vesalan Älä tuu droppaa mun tunnelmaa voi tuoda mieleen matkamuistot. Tai kesän – sen kesän kun olimme siskon kanssa hankkineet keikkaliput jo ennakkoon ja lauloimme eturivissä ”voitsä laittaa suupielet ylöspäin, kato mä näytän näin”. Parempi skriinata kuin spiidata!

On myös mukavaa sovittaa kappaleet sopiviksi versioiksi tilaisuutta ja kokoonpanoa ajatellen. Viime keikalla Janis Joplinin Mercededes Benz taipui täydeksi akustiseksi kappaleeksi. Monesti olen vetänyt sen keikalla pelkistetymmin a cappellana. Myös Hectorin Jos sä tahdot niin löysi uuden, herkän, juhlapaikan akustiikkaan sopivan muodon. Hyvät biisit taipuvat moneksi. Tärkeintä on, että juhla on päivänsankarin näköinen ja musiikki istuu tilaisuuteen. Tässä vielä kuvia syksyisiltä halloween -teemasynttäreiltä, joista oli perheessä tullut jo perinne. Huii, mikä hurja rekvisiitta hiukan erilaiselle keikalle.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.