Ravintoa ryytyneille

WP_20141115_13_10_47_Pro (2)

Minulla on erityinen suhde ravintoloihin, joiden nimessä on ”grilli”. Siitä tulee jotenkin rehti ja elämänläheinen fiilis. Liekö tämä johtuvan myös työhistoriastani eräässä lounasravintolassa, jota tuttavien kesken kutsuttiin Jambon baariksi. Paikan hivenen kaurismäkeläisessä miljöössä oli myös musiikkia ilmassa. Keittiössä (ja siivous-jatkoilla) ainakin lauleskeltiin kovasti, sillä suuri osa ravintolan työntekijöistä oli muusikoita. Toisinaan musavalinnat saattoivat olla asiakkaiden mielestä hiukan erikoisia. Levysoittimeen saattoi löytää tiensä niin Alamaailman vasaroiden albumi kuin Khachaturianin pianokonserttokin silloin, kun itse paikan päämaestro ei ollut valvomassa.

Safka ja musa on toimiva yhdistelmä, eihän siitä mihinkään pääse. Safkalla tarkoitetaan tässä yhteydessä mutkatonta gastropub -tyylistä ravintoa. Vielä muutama vuosi sitten tarjoilin asiakkaille grillipihvejä paistetuilla perunoilla tai wienerleikettä ranuilla. Nyt saan ilokseni osallistua hengen ravinnon tuottamiseen musakattauksen merkeissä. Viimeksi esiinnyin Ravintola Pallogrillissä Konalassa. Jos grilleistä ja musiikista puhutaan, vielä olisi kokematta ainakin legendaarinen Käpygrillin lava Käpylässä sekä Helmi grilli Kontulassa. Kertokaas mitä muita musailua arvostavia ”grillejä” Helsingistä ja lähestöltä läytyy.

WP_20141115_13_13_27_Pro (3)

 Kuvat otettu Barcelonassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.